ΜΗΔΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ

Η Μηδική Σερρών Α.Ε. με έδρα στο Πάρκο Ομόνοιας είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής αφυδατωμένης μηδικής στην Ελλάδα, με παραγωγή άνω των 27.000 τόνων προϊόντος ανά έτος και με συμβεβλημένους παραγωγούς που καλλιεργούν 20.000 στρέμματα μηδικής.

Η καλλιέργεια της μηδικής γίνεται σε μία ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από τις εγκαταστάσεις μας, από έμπειρους παραγωγούς του κάμπου των Σερρών στο πλαίσιο της Συμβολαιακής Γεωργίας και με την καθοδήγηση επιστημονικού προσωπικού της εταιρίας.

Η κοπή, μεταφορά και αποξήρανση της μηδικής γίνονται εξ ολοκλήρου από την Μηδική Σερρών Α.Ε., χωρίς οι παραγωγοί να εξαρτώνται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες. Η κοπή πραγματοποιείται στο βέλτιστο στάδιο ανάπτυξης με κορυφαία χορτοκοπτικά εξοπλισμένα με συνθλιπτικά. Μετά την κοπή, το χορτονομή μεταφέρεται με βαγόνια ενσίρωσης το συντομότερο δυνατό στο εργοστάσιο, αποφεύγοντας έτσι την απώλεια φύλλων και πρωτεΐνης και διατηρώντας το ζωντανό πράσινο χρώμα στο τελικό προϊόν.

Η θερμική ενέργεια που απαιτείται για την αφυδάτωση της μηδικής θα προέρχεται από τη ΘΕΡΜΗ-ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ, σε μορφή ζεστού νερού, φιλική προς το περιβάλλον. Η διαδικασία αφυδάτωσης στις εγκαταστάσεις μας πραγματοποιείται με επαναστατικό τρόπο σε ένα ξηραντήριο ταινίας που χρησιμοποιεί ροή ζεστού αέρα κάτω των 100oC διατηρώντας το σύνολο των θρεπτικών στοιχείων της μηδικής και εξασφαλίζοντας την παραγωγή ποιοτικής τυποποιημένης ζωοτροφής, υψηλής διατροφικής αξίας.

Το τελικό προϊόν διαμορφώνεται σε παραλληλόγραμμα δέματα υψηλής συμπίεσης 550kg, διαστάσεων 155x117x79cm, που διευκολύνουν την αποθήκευση και μεταφορά.

TOP